Подписана декларация о единстве левых сил

09.09.2011 / 06:51
Три политические силы левого фланга украинского политикума договорились о совместных действиях. Договоренности одобрены политсоветом Соцпартии Украины.

ДЕКЛАРАЦІЯ

єдності українських  лівих

 Об 'єднаємося заради прав і свобод громадян, порятунку нашої країни

Дорогі товариші!

Україна - несправедлива держава. Дві третини її багатств сконцентровано в руках кількох десятків осіб, так званих олігархів. Їм фактично, належить вся влада в країні. Водночас серед громадян України більше 32 % вважають своїм світоглядом демократичний соціалізм. Проте інтереси цих людей не представлені ні в уряді, ні в парламенті, мало їх також у місцевих радах. Обманом, підкупом, примусом їх змушують голосувати за себе представники великих олігархічних партій.

В світі лівоцентристи завжди виражають інтереси тих, хто працює - найманих   працівників,  інтелігенції,   представників дрібного   і    середнього бізнесу, ветеранів, молоді. В Україні лівоцентристи роз'єднані, злагоджено не діють проти наступу на соціальні, економічні, політичні права та свободи людей.

Україні потрібні глибокі реформи. Але не для-вигоди багатих, не для приниження, грабування бідних. Ми не можемо підтримувати необгрунтоване підвищення пенсійного віку, виселення людей з власних квартир за комунальні борги незалежно від того, є в них робота чи ні, працездатний мешканець чи пенсіонер.   Ми   не   згодні   зі   скороченням   безоплатного, навчання   молоді, заморожування    розмірів   пенсій   і   заробітних   плат   в   бюджетній   сфері, збільшення       робочого дня.   Ми      проти скорочення пільг дітям війни, чорнобильцям, ветеранам війни і праці. Ми проти закриття шкіл, дитячих садків, лікарень, інших соціальних закладів під виглядом т.зв. оптимізації.  Ми проти продажу української землі та надр.

Протистояти негативним процесам ми зможемо тільки за умови, що будемо діяти скоординовано, коли будемо організаційно єдиними.

Саме тому    ми,    закликаємо    всіх    прихильників    ідеї    соціальної    справедливості, демократичного соціалізму, всі      лівоцентристські партії, їхніх

членів,   всіх громадян України до єднання, формування єдиної серйозної політичної сили.   Цю роботу потрібно зробити в кожному селі, місті,  районі, області. Ми відкриті до діалогу і співпраці з усіма соціалістичними, соціал -   демократичними,     селянськими     партіями,     профспілковими     та     іншими громадськими організаціями, що сповідують лівоцентризм. Ми хочемо правди і   справедливості. Тільки об'єднані ліві здатні захистити свій народ від сповзання в  прірву.

Єднаймося заради правди, свободи і соціальної справедливості!

ПОСТАНОВА

Політвиконкому Політради СПУ

від 5 вересня 2011 року

 Про хід переговорного процесу по об’єднанню партій лівого спрямування та організацію обговорення в партійних організацій

02 вересня ц.р. відбулася зустріч Голови СПУ з лідерами партій «Справедливість» (С. Ніколаєнко), «Народна воля» (Й.Вінський) на якій погоджено остаточний зміст і парафування тексту «Декларації єдності українських лівих» та «Базові підходи для консолідації лівоцентристських сил України». Досягнуто згоди щодо підписання цих документів в УНІАНі у вересні (дата уточнюється)  за участю ЗМІ групою партій які заявили про підтримку цих документів. В ході переговорів сторонами зверталась увага на необхідність налагодження контактів на рівні місцевих партійних організацій серед учасників об’єднання та вказувалось на неприпустимість висловлювань та коментарів з обох сторін, що створювали б додаткову напругу в переговорному процесі.

         Взявши до відома інформацію Голови партії про зміст переговорного процесу Політвиконком СПУ постановляє::

1.     Схвалити діяльність Голови партії та робочій групі Політвиконкому, спрямовану на організацію об’єднання лівих та лівоцентристських сил.

2.     Доручити Голові партії О.Морозу підписати «Декларацію єдності українських лівих» та «Базові підходи для консолідації лівоцентристських сил України».

3.     Організаційному відділу Політради направити парафовані документи в регіональні партійні організації для обговорення відповідно до Постанови ПР 27.08.11.

4.     Обкомам та міськкомам (м. Київ та м. Севастополь) налагодити контакти з партійними організаціями - учасниками об’єднавчого процесу лівих сил на предмет практичної реалізації проекту.

5.     Рекомендувати членам робочої групи від СПУ та керівникам регіональних організацій утримуватись від зайвих коментарів та гострих висловлювань, які не сприяють налагодженню атмосфери взаєморозуміння між учасниками об’єднавчих переговорів.

 

 

 

Голова СПУ                                  О.Мороз






Похожие статьи
Золотовалютные резервы Украины уменьшились
Українські ліві разом
Литовец отдаст стратегические предприятия Украины американцам
Украина сократила импорт российского газа
В Украине жить стало лучше и веселее. Смех, да и только
 

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум