Коммунисты занимаются рейдерством (укр.)

03.12.2009 / 09:06

Заява Всеукраїнської громадської організації «Захист дітей війни» з приводу спекуляцій довкола «дітей війни»

Як стало відомо, 23 листопада цього року колишній голова ВГО «Захист дітей війни» Олександр Баранівський від імені цієї організації поставив підпис на підтримку технічного лівого блоку та технічного кандидата в Президенти України від Юлії Тимошенко пана Петра Симоненка. Усе це в черговий раз засвідчило, що з наближенням виборів Президента політичні банкрути, які називають себе лівими і лівоцентристами, продовжують спекулювати на темі «дітей війни» - як у власних інтересах, так і в інтересах своїх покровителів від олігархічного капіталу.

Підпис пана Баранівського не має як юридичної так і політичної сили. Ще у вересні 2009 року рішенням Всеукраїнської конференції ВГО «Захист дітей війни» його було усунуто з посади голови цієї організації. Почесним головою ВГО «Захист дітей війни» є Олександр Мороз, а головою – Анатолій Пачевський. Отже, О.Баранівський – нелегітимний голова цієї організації. Політично – Баранівський не має підтримки серед регіональних організацій ВГО «Захист дітей війни» і нікого не представляє.

ВГО «Захист дітей війни» заявляє, що вона не може за будь-яких обставин підтримувати кандидатуру провідника КПУ пана Симоненка на пост Президента України. Адже ні пан Симоненко, ні його КПУ, ні партії «Справедливість», «Союз лівих сил», СДПУ(о), які входять у технічний лівий блок, нічого на ділі не зробили для захисту «дітей війни».

Народні депутати від КПУ навіть проголосували за держбюджет 2008 р., яким уряд Тимошенко анулював 104 соціальні закони, які стосуються пільг для слабо захищених категорій наших громадян, в т.ч. і «дітей війни». Лише у травні 2008 р. Конституційний суд України відмінив ці ганебні рішення комуністів та білосердечно-помаранчевої коаліції. Неодноразові звернення «дітей війни» щодо захисту своїх інтересів до парламентарів-комуністів так і не були почуті цими «захисниками трудящих».

Єдиною політичною силою, яка не на словах, а реальними справами захищає «дітей війни», є Соціалістична партія України і її лідер Олександр Мороз. Саме соціалісти, які не входять наразі до Верховної Ради України, упродовж останніх двох років, задовго до початку президентських виборів, надаючи безкоштовну юридичну та організаційно-методичну допомогу, організували дітей війни на відстоювання в судах свого права на отримання 30-відсоткової надбавки до пенсії. Через комітети СПУ пройшло понад 2 мільйони наших громадян цієї категорії, десятки тисяч з них через суди вже отримали гроші, передбачені законом.

25 жовтня цього року Соціалістична партія України, Всеукраїнська партія «Дітей війни», ВГО «Захист дітей війни» та ряд інших громадських організацій утворили лівоцентристський блок на підтримку кандидата в Президенти України Олександра Мороза.

Всеукраїнська громадська організація «Захист дітей війни» закликає усіх «дітей війни» проголосувати 17 січня 2010 року за кандидата на пост Президента України Олександра Мороза - єдиного, з поміж інших кандидатів, здатного забезпечити виконання закону про дітей війни у повному обсязі.

Голова Всеукраїнської громадської організації
«Захист дітей війни»,
Герой України
Анатолій Пачевський

Похожие статьи
ЗАЯВА Політвиконкому Соціалістичної партії України та Ради Всеукраїнської партії «Дітей війни» з приводу спекуляцій навколо дітей війни
Українські ліві разом
Поздравление первого секретаря Политсовета Соцпартии Украины с Днем защитника Отечества
Социалисты спрашивают у власти - где деньги Детей войны?
Передвиборча програма кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 75 Дяченко Олександра Васильовича.
 

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум