ЗАЯВА Політвиконкому Соціалістичної партії України та Ради Всеукраїнської партії «Дітей війни» з приводу спекуляцій навколо дітей війни

06.11.2009 / 15:29

Останнім часом, з наближенням виборів Президента України, почастішали політичні спекуляції довкола проблеми дітей війни. З вуст представників Комуністичної партії України та її сателітів – політичних пристосуванців лунають звинувачення на адресу соціалістів та активістів Всеукраїнської партії «Дітей війни» про використання нашими партіями дітей війни для здобуття політичних дивідендів у президентській кампанії.

Ми відверто розраховуємо на підтримку дітей війни і того не приховуємо. Але з обуренням відкидаємо звинувачення тих, хто, маючи змогу, своєю діяльністю нічого реального не зробили для захисту інтересів цієї категорії наших громадян і виконання Закону України «Про соціальний захист дітей війни», зокрема щодо виплати їм 30-ти відсоткової надбавки до пенсії. Як відомо, сьогодні Комуністична партія є владною політичною силою, представленою у вищому законодавчому органі влади. Але яка користь для дітей війни від цієї «лівої» партії, що комфортно зрослася з помаранчево – білосердечним режимом, має півтора десятка своїх представників у вищих органах виконавчої влади, всіляко підтримує цей режим? Досить того, що депутати від КПУ провели тимошенківський бюджет 2008 р., який анулював виконання 104 соціальних законів, в т.ч. і Закон про соціальний захист дітей війни, а згодом захистили цей уряд від відставки.

Упродовж останніх двох років комуністи, клянучись про захист інтересів трудящих, ветеранів, пенсіонерів, нічого не зробили у парламенті для виконання згаданого Закону. Неодноразові звернення дітей війни до депутатів-комуністів так і не були почуті «захисниками трудящих». Комуністичні зверхники в цьому питанні нічим не відрізняються від пані Тимошенко, яка під час виборів 2007 року обіцяла дітям війни золоті гори, заручилася їх підтримкою, а про обіцянки, як завжди, забула.

Соціалісти були не тільки ініціаторами прийняття Закону про соціальний захист дітей війни, а доклали чимало зусиль для його виконання у 2006 і 2007 роках. Упродовж останніх двох років, коли Соціалістична партія України не представлена у Верховній Раді та інших органах влади, соціалісти задовго до початку президентських виборів, надаючи безкоштовну юридичну і організаційно-методичну допомогу, організували дітей війни на відстоювання в судах свого права на отримання 30-ти відсоткової надбавки до пенсії. Через комітети СПУ пройшло майже 2 млн. наших громадян цієї категорії, десятки тисяч з них через суди вже отримали гроші, передбачені законом. Соціалісти та члени Всеукраїнської партії дітей війни не на словах, а конкретною роботою захищають законні права дітей війни.

Соціалістична партія України та Всеукраїнська партія дітей війни і надалі будуть надавати всіляку допомогу ветеранам у відстоюванні їх прав. Діти війни завжди будуть бажаними гостями в міських, районних комітетах СПУ та ВПДВ незалежно від чергових чи позачергових виборів. А закон про дітей війни в повному обсязі виконуватиметься тільки після повернення соціалістів у парламент та прихід туди представників партії «Дітей війни», які створили вже разом не липовий, а справді лівоцентристський блок.

Судячи з політичних розкладів останніх років, саме такі перспективи виконання закону очевидні.

Голова Соціалістичної партії України

Олександр Мороз

Голова Всеукраїнської партії дітей війни

Анатолій Пачевський

Похожие статьи
Коммунисты занимаются рейдерством (укр.)
Українські ліві разом
Социалисты спрашивают у власти - где деньги Детей войны?
Поздравление первого секретаря Политсовета Соцпартии Украины с Днем защитника Отечества
Зі святом Перемоги!
 

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум