З Днем народження, партіє соціалістів!

26.10.2011 / 14:20
Дорогі однопартійці!

Не будемо повторювати банальності про історичну миттєвість 20-річчя партії. Що нам з тих визначеностей, якщо це роки нашого життя? Так, вони сплинули швидко, але як багато за цей час віддано кожним із вас за право людини почуватися людиною у своїй країні!

Вийшло так, що наша партія - партія нового типу, створювалася на хвилі протесту проти шельмування мільйонів співвітчизників, шельмування цілих поколінь, котрі звели базу державності, її основні фонди. Ту базу, яку за двадцять років не вдалося до кінця знищити, яка тримає на собі вже іншу систему відносин у державі. (Хотілося сказати: людських відносин, але вони нелюдські. На жаль.)

У своїх пропозиціях на користь країни, держави і кожної людини ми жодного разу не помилилися. Не тому, що були надто мудрими, а тому, що ми завжди були на боці народу, а його оцінки подій і передчуття, як правило, безпомилкові. А ще тому, що ми керувались науковою теорією розвитку суспільства, котра невідворотно вказує шлях до суспільства соціальної справедливості, до соціалізму, його демократичної форми, як правильно визначено в нашій Програмі, уточненій одинадцять років тому.

Хотілося б сказати, що не наша вина в тому, що країна розвивалася в іншому напрямку. Що замість справедливості люди бачать сваволю, замість рівності - неймовірне розшарування людей за статками, замість прав і свобод - приниження людської гідності.

Але ж чому "не наша вина"? Наша теж, бо не використали ми як слід своїх можливостей, аби дійти до кожного, повести людей на відстоювання своїх законних прав та інтересів, на зміну влади та її представників, на боротьбу за ту політику держави, яка необхідна людині, сім'ї, громаді, народу. Ця наша вина зобов'язує нас, нинішніх, аналізувати і виправляти власні помилки, ще настирливіше і послідовніше боротися за святу справу соціальної справедливості.

Незважаючи на непростий період в житті партії, вірю, що успіх буде за нами. А коли мине ще певний час, тоді і ті, хто сумнівався в нас, оглядаючись назад, побачать, що найбільш пам'ятні віхи в житті українського суспільства пов'язані з діяльністю Соціалістичної партії України: незалежність держави, її Конституція, відстоювання засад демократії і народовладдя, боротьба за права робітника, селянина, учителя і лікаря, ветерана і студента, жінки і дитини війни, за збереження землі - нашого безцінного багатства в руках народу.

Говорячи так, розумію, що попереду ще безліч надзвичайно складних справ. Ми свідомо беремося за них, бо, крім нас, на те не здатна жодна політична сила в Україні. Це нас зобов'язує. Ми готові до такої відповідальності.

Зі святом 20-річчя партії, дорогі друзі!

Олександр МОРОЗ,
Голова Соціалістичної партії України
Похожие статьи
Зі святом Перемоги!
Українські ліві разом
ЗАЯВА Політвиконкому Соціалістичної партії України та Ради Всеукраїнської партії «Дітей війни» з приводу спекуляцій навколо дітей війни
Поздравление первого секретаря Политсовета Соцпартии Украины с Днем защитника Отечества
Заявление Политисполкома Соцпартии Украины по поводу очередных попыток правящего режима распродать землю (укр.)
 
Константин   | 06.11.2011 / 16:03
Ленин, партия, социализм !!!
Соцпартия Украины - не только старейшая левая партия Украины, а и, может быть, единственная левая партия, не предавшая идеи социализма. Я считаю, что СПУ, хоть и оказалась вне парламента, способна переломить ситуацию и вернуться туда.
С праздником Великого Октября, товарищи социалисты!

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум