Заявление Политисполкома Соцпартии Украины по поводу очередных попыток правящего режима распродать землю (укр.)

16.12.2009 / 12:41

Нещодавно, у відповідь на подання Президента України В.Ющенка, Конституційний Суд України за формальною ознакою – «порушення процедури набуття чинності» - визнав неконституційним Закон України «Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів».

У прикінцевих положеннях цього закону міститься норма про продовження дії мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 01 січня 2010 року. Отже, своїм рішенням Конституційний Суд відмінив дію мораторію і дав «зелене світло» для розпродажу основного багатства України – землі. Небезпечність цього рішення посилюється також існуючою політичною нестабільністю і хаосом в управління державою, бажанням правлячого білосердечно – помаранчевого режиму Ющенка – Тимошенко та його олігархічного оточення якомога швидше позбавити українських селян землі. Цю політику правлячого режиму підтримує і більшість нинішніх кандидатів у Президенти України. Соціалістична партія України, її лідер, - кандидат в Президенти України Олександр Мороз, - упродовж вісімнадцятилітнього періоду української незалежності послідовно і принципово відстоюють необхідність збереження землі у власності українського народу. СПУ розробила комплексну програму реформування агропромислового комплексу і земельних відносин. Подібного документа не має жодна політична сила в Україні в т.ч. і парламентська.

 Соціалісти пропонують: держава повинна викупити землю у власників паїв і бути від імені народу її єдиним постійним власником. Держава повинна передавати землю в оренду селянам, фермерам, кооперативам, інвестиційним компаніям. Ціна землі повинна бути середньоєвропейською. Всі операції при тому мають здійснюватися через Державний земельний банк. Тільки оренда землі, а не її продаж! Торгувати треба хлібом, а не землею! Соціалістична партія України вимагає від Верховної Ради України негайного продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.
 Збереження землі у власності українського народу можливе лише за умови повернення соціалістів до парламенту. СПУ готова запропонувати низку законодавчих актів, які б зупинили пограбування селян, перетворення України в колонію, забезпечили реформування земельних відносин, збереження і відновлення ґрунтів та довкілля, підтримку аграрного комплексу державою.


Голова СПУ О. Мороз


Похожие статьи
Лидер социалистов поздравил работников сельского хозяйства (укр.)
Коммунисты занимаются рейдерством (укр.)
Українські ліві разом
Лідер СПУ: вирішення політичної кризи в Україні – референдум щодо Конституції
З Днем народження, партіє соціалістів!
 

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум