Передвиборча програма Соціалістичної Партії України

11.09.2012 / 16:39

Україна в небезпеці. У небезпеці її громадяни. Втрачаємо нашу Вітчизну. Діди і батьки її створювали, ми - розвивали. Тепер вона не належить нам. Народ України бідує, вимирає, все більше зневіряється у справедливості, можливості кращого майбутнього.

Привласнивши в ході так званої приватизації левову частку національних багатств, сьогодні олігархічні клани зазіхають на останнє - українську землю, аби назавжди зробити громадян України своїми наймитами.

Далі байдуже спостерігати за трагедією нашої Вітчизни - не можна!

Виходом із цієї ситуації є шлях розбудови суспільного ладу, перевіреного практикою цивілізованих європейських держав, заснованого на принципах Свободи, Справедливості та Солідарності, програмної мети Соціалістичної партії України - демократичного соціалізму.

Першим етапом досягнення цієї мети є вирішення кардинального питання - про владу. Для нашої партії влада не самоціль, а знаряддя, необхідне для зміни суспільства, забезпечення повновладдя трудящих.

СПУ розпочинає рішучу боротьбу за повне "перезавантаження" країни, повернення народу незаконно награбованого, знищення корупції, утвердження суспільного ладу, в якому реалізується влада народу, верховенство права, рівність усіх перед законом, підвищення якості життя і добробуту кожного.

Виходячи з Програми СПУ та проголошеного Маніфесту "До суспільства соціальної справедливості!", за підтримки народу України наші дії будуть наступними:

1. Владу - мільйонам, а не мільйонерам!

Запровадимо істинне народовладдя!

Відновимо парламентсько-президентську республіку.

Ліквідуємо районні державні адміністрації, передавши їхні функції відповідним радам і виконкомам.

Запровадимо вибори за відкритими партійними списками.

Законодавчо забезпечимо виборність суддів.


2. Повернемо народу національні багатства, забезпечимо їхнє збереження і раціональне використання!

Підприємства стратегічного значення, природні монополії, розподільчі та транзитні мережі - повернемо в державну та комунальну власність, перевіривши виконання умов приватизації, починаючи з 1992 року.

Природні ресурси та корисні копалини - державі. Приватний капітал має долучатися до їхнього видобутку на умовах оренди чи концесії.

Конституційно закріпимо статус активів держави, які неможливо приватизувати.

Встановимо державну монополію на виробництво алкоголю і тютюнових виробів.

Запровадимо суворий контроль за ощадливим використанням природних ресурсів. Не допустимо приватизації зелених та рекреаційних зон. Ліквідуємо незаконну забудову на берегах річок, озер, морів. Берегова смуга має належати державі.

3. Створимо умови для розвитку вітчизняної економіки і підприємництва!

СПУ відкидає політику перетворення України на колонію, сировинний придаток розвинених країн. Завдання влади: формувати зовнішньоекономічні відносини за принципом взаємовигоди, залучаючи зовнішні інвестиції передусім на потреби технологічного оновлення власного виробництва. Позаблоковий статус, широкомасштабне співробітництво з усіма країнами за умови пріоритетних відносин з Росією, іншими сусідами - такими є основні засади зовнішньої політики СПУ, що забезпечить сприятливі умови для всебічного розвитку економіки України.

Ми проведемо радикальну дерегуляцію підприємницької діяльності. Враховуючи досвід найефективніших економік світу, спростимо систему реєстрації, оподаткування та звітності при забезпеченні прозорості, підвищення відповідальності підприємця і держави за неправомірні дії.

Для підсилення конкурентоздатності вітчизняної економіки - утворимо Державний інвестиційний банк, що надаватиме доступні кредити для впровадження інноваційних технологій у промисловості, розвитку малого та середнього підприємництва.

Для зниження податкового тиску та розширення споживання - зменшимо ПДВ до 10%. Збережемо єдиний податок для сільгоспвиробника та малого бізнесу. Соціальний податок - до 25%. Внесемо проект закону про заміну ПДВ на податок з реалізації.

Запровадимо 5-річні канікули від оподаткування на прибуток для створених шляхом прямих інвестицій нових підприємств. Надамо на 10 років право відносити на затрати кошти, використані на енергозберігаючі та екологічні програми.

4. Не допустимо перетворення української землі на товар - предмет спекуляції!

Запровадимо державну підтримку сільського виробника, як це робиться в Європі й світі. Реалізуємо підготовлені СПУ законопроекти, які забезпечать абсолютний контроль громад і держави над земельним фондом - територією України.

При бажанні власника продати свій пай виключно держава викупить його землю, передаючи її в довгострокову оренду індивідуальним користувачам або кооперативам власників земельних та майнових паїв.

Запровадимо державне замовлення на сільгосппродукцію. Українські громадяни повинні мати найякісніші продукти харчування за цінами, доступними для кожної сім'ї.

Україна має стати ключовим гравцем у вирішенні світової продовольчої проблеми!

5. Ліквідуємо кримінальний капіталізм, знищимо корупцію!

Встановимо правило: з більшого капіталу - більший внесок на суспільні потреби. Механізми - прогресивний податок на доходи, оподаткування багатства та державний контроль за діяльністю великих компаній. Негайно припинимо вивезення українського капіталу в неконтрольовані офшорні зони!

Корупційні злочини - в ранг особливо небезпечних державних злочинів. Винних - карати позбавленням права обіймати посади в державних установах пожиттєво з конфіскацією майна для відшкодування нанесеного збитку.

Проведемо громадські суди-люстрації державних і місцевих посадовців, дослідивши співвідношення між задекларованими доходами та майном і способом життя як посадовців, так і членів їхніх родин, залучаючи громади та ЗМІ. За розкрадання бюджетних коштів та їхнє нецільове використання - карати нещадно.

6. Якість життя і добробут людей - на достойний рівень!

Мінімальний рівень заробітної плати - встановлювати щоквартально, базуючись на реальній вартості споживчого кошика. Підприємців та керівників, які виплачують зарплатню нижче встановленого рівня, - до суворої відповідальності.

Для забезпечення житлом малозабезпеченого населення - реалізуємо програму будівництва соціального житла на основі досвіду Франції та інших країн.

В освіті та молодіжній політиці:

- відродимо мережу дитсадків з державним фінансуванням;

- розширимо систему спеціалізованих шкіл для обдарованих дітей;

- припинимо скорочення шкільної мережі, зменшивши мінімальну наповнюваність класів до 3-х учнів;

- у державних вищих навчальних закладах впровадимо безоплатну вищу освіту в галузі технічних та математичних спеціальностей і природничих наук, забезпечимо квотування першого робочого місця;

- створимо за рахунок державних інвестицій та грантів 500 тисяч "робочих місць майбутнього" у сфері високих технологій, екологічних та соціальних інновацій;

- фінансуємо за рахунок держави заклади фізичної культури та спорту, дитячої та молодіжної творчості.

У сфері охорони здоров'я:

- припинимо скорочення мережі медичних закладів під виглядом так званої оптимізації;

- ліквідуємо спеціальну систему медичного обслуговування чиновництва;

- фінансування державних медичних закладів - на рівні, що забезпечує якісне, справді безплатне лікування;

- заборонимо виробництво та імпорт генно-модифікованої продукції;

- реалізуємо програму забезпечення населення якісною питною водою;

- введемо кримінальну відповідальність за виробництво та реалізацію продукції, що не відповідає санітарно-епідеміологічним нормам.

З метою забезпечення трудової мотивації працівників освіти та охорони здоров'я запровадимо для цих категорій статус державного службовця.

Доб'ємося підвищення якості за одночасного зниження вартості житлово-комунальних послуг шляхом модернізації системи ЖКГ на нових технологічних засадах, партнерства держави і громад, запровадивши регулярний звіт комунальних підприємств перед громадою.

Природний газ українського видобутку - на комунальні потреби.


7. Соціальна справедливість - передовсім!

Закони про соціальний захист повинні виконуватися безумовно і повністю!

Негайно відмінимо рішення, прийняті попереднім складом Верховної Ради, котрі призупинили дію законів про соціальний захист дітей війни, чорнобильців та інших категорій громадян, що потребують додаткового соціального захисту.

Забезпечити справедливість у соціальній сфері!

Проведемо ревізію і вилучимо з числа пільговиків усіх, хто туди "примазався", а найперше - представників влади. Відповідно збільшимо підтримку всім, хто потребує допомоги.

Жодних пенсійних реформ за рахунок простих людей! Повернемо пенсійний вік: для жінок - 55, для чоловіків - 60 років. Максимальна пенсія не повинна перевищувати мінімальну більше ніж у 7 разів.

Шановні виборці! 

Україна творилася людьми праці. 
Україна має належати їм!
Разом - ми знищимо систему кримінально-олігархічного капіталу і створимо соціальний лад, який гарантує гідне життя кожному - суспільство демократичного соціалізму.

Голосуйте за себе - за Соціалістичну партію України
Похожие статьи
Передвиборча програма кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 75 Дяченко Олександра Васильовича.
Концепция Соцпартии Украины по земельным вопросам (укр.)
Лидер социалистов поздравил работников сельского хозяйства (укр.)
З Днем народження, партіє соціалістів!
Лідер СПУ: вирішення політичної кризи в Україні – референдум щодо Конституції
 

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум