Лидер социалистов поздравил работников сельского хозяйства (укр.)

16.11.2009 / 08:21

Для кандидата в президенты Александра Мороза главное - сохранить украинскую землю, а значит - независимость.

Передаем его поздравление языком оригинала.

"Шановні трудівники села, хлібороби, аграрії!

Поздоровляю Вас з професійним святом - Днем працівників сільського господарства! Низький вам уклін за вашу самовіддану працю, за любов до землі. Аграрний сектор України - це, без перебільшення, стратегічний напрям економіки, це забезпечення не лише продовольчої бази, але і незалежності країни. Земля - це наше головне національне багатство, і ми повинні зберегти його - для всіх нас, для наших дітей.

Переконаний, що підтримка і розвиток села, переробної промисловості - це стратегія майбутнього, спосіб виходу з кризи, в якій опинилася Україна через непрофесійну і безвідповідальну владу. Ми виправимо це, гарантувавши на державному рівні фінансову і соціальну підтримку АПК. Адже сільське населення - це майже половина всіх жителів України, на землі сьогодні працює 4 мільйони чоловік.

Боляче про це казати у святковий день, проте українське село з процвітаючого і успішного перетворилося на «батрака» у власній країні. Колишня житниця Союзу сьогодні купує сільгосппродукцію за кордоном. Соцпартія завжди спиралася на підтримку селян, і робила все можливе для зміцнення аграрного сектора України, для соціального і економічного захисту трудівників села.

У числі пріоритетів соціалістів - підтримка сільських вчителів і лікарів, захист власників земельних паїв, зниження податкового тягаря на фермерів, представників малого і середнього бізнесу. І ми не відмовимося від цього.

Сьогодні для мене, як кандидата у президенти, найважливіше - зберегти українську землю, а значить, і незалежність нашої держави. Соціалісти виступають проти вторинного ринку землі, проти спекуляцій і перекупки земель сільгосппризначення, які є виключно народною власністю.

Так, час вимагає змін, але є позиції, які ми не здамо. Право на купівлю актів на земельні ділянки, земельних паїв має лише держава – через Земельний банк, законопроект про створення якого соціалісти вже підготували. За державою ж закріплюється право здачі землі в оренду. Україна повинна торгувати хлібом, а не землею - ось наш головний принцип.

Переконаний, що ви розумієте і розділяєте мою тривогу, мій біль за стан нинішнього сільського господарства - адже ми говоримо однією мовою. І ми спільно здолаємо усі труднощі - як це було вже не раз. Тому що сіло - це колиска України, це її золотий фонд.

Будьте здорові і щасливі, дорогі наші землероби, фермери, агрономи, тваринники. Не втрачайте надії. Разом - ми сила, разом ми піднімемо село, відродимо Україну".


Похожие статьи
Заявление Политисполкома Соцпартии Украины по поводу очередных попыток правящего режима распродать землю (укр.)
Коммунисты занимаются рейдерством (укр.)
Концепция Соцпартии Украины по земельным вопросам (укр.)
Поздравление первого секретаря Политсовета Соцпартии Украины с Днем защитника Отечества
Передвиборча програма Соціалістичної Партії України
 

Новости

Самые читаемые





TOP.zp.ua

Украина сектантская

Запорожский форум